DR. Chen Shapira
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אודות

הכירו את ד"ר חן שפירא

ד"ר חן שפירא (פרופ' חן שפירא) הינה רופאה, חיפאית, תושבת הצפון.
בוגרת בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה, מומחית בקרדיולוגיה, ובעלת תואר שני במינהל ציבורי [MPA]. בוגרת קורס דירקטורים וקורס גישור.

"עבדתי בכללית 35 שנה, החל מסיום בית הספר לרפואה, וצברתי היכרות וידע מעמיקים עם כל שכבות המערכת. החל מהסטאג' עשיתי את כל ההתמחות בבית חולים כרמל, אותו בסופו של יום גם ניהלתי.
17 שנה עבדתי ב'רצפת הייצור' של עבודת הקהילה כרופאת משפחה בקיבוץ, בנוסף לתפקידי כקרדיולוגית במחלקת טיפול נמרץ של בית החולים כרמל, וכאחראית על היחידה הזו במשך מספר שנים.
בהמשך מילאתי תפקידי ניהול בכירים בליבת המערכת הן בקהילה ובבית החולים – כסגנית מנהל בית החולים, מנהלת רפואית במחוז, ובהמשך כמנהלת מחוז חיפה וגליל מערבי של הכללית שמשרת קרוב למיליון נפשות, ובית החולים כרמל". 

לצד העיסוק ברפואה קלינית ובניהול, במהלך כל השנים ד"ר חן שפירא המשיכה לעסוק בפעילות אקדמית, ובחינוך הדור הבא של רופאים בבית הספר לרפואה, והמינוי האחרון שלה בטכניון היה פרופסור חבר קליני. 

ד
ד"ר חן שפירא
פרופ' חן שפירא - עמית כבוד מכללת גורדון
פרופ' חן שפירא - עמית כבוד מכללת גורדון

במהלך שנות עבודתה הייתה אחראית לפרויקטים רבים, חלקם מורכבים מאוד, שעסקו במגוון נושאים רחב ביותר. הקמת מערך איכות ובטיחות מהראשונים בישראל, מרכז למחקר קליני, וחיבור
ל- HEALTH IL כשעוד רק היה בחיתולים, כשותפים במיזם זירת חדשנות בבריאות יחד עם עירית חיפה.

"עשינו בכרמל פרויקטים משותפים עם הפקולטה לתעשיה וניהול של הטכניון על תהליכי עבודה, הקטנת אלימות בחדרי מיון וגורמים המשפיעים על ניתוב חולים [חלקם הגדול פורסם בספרות המקצועית]".
פרופ' חן שפירא היא בין החלוצות בישראל בקידום התיק הרפואי הממוחשב בבתי החולים, וכבר בשנת 1988 הכניסה את הגיליון הממוחשב של קליקס בטיפול נמרץ לב כמחלקה הראשונה הממוחשבת בבית החולים כרמל, שהיה הראשון שהכניס רשומה ממוחשבת.

בית החולים היה הראשון בישראל ש"התמחשב" ממסד עד טפחות כולל כל היחידות של בית החולים, כולל מחשוב היחידות לטיפול נמרץ, חדרי הניתוח וההתאוששות. תהליך זה הביא לשיפור באיכות הטיפול ושמירה על רצף הטיפול בבית החולים, ובקשר עם הקהילה.

ההבנה העמוקה של תהליך המחשוב של בית חולים מרמת המחלקה ומעלה עזרה לי רבות בהבנת האתגרים השונים כאשר בחרנו את הנושא בו יעסוק הסטארט אפ שלנו. 

ד"ר חן שפירא עסקה רבות בנושא מוכנות לאירועי חירום. כיהנה במשך 14 שנה כיו"ר הועדה הארצית להערכות בתי החולים בישראל לאירוע קרינה, של האגף לשעת חירום, וכיו"ר הצוות להיערכות כלל בתי החולים בחיפה לאירועי חירום בשגרה ובמלחמה.
לאחר פרישתה, הייתה במשך שנתיים מנטורית בתכנית "ענבר" , שהיא חלק מארגון מעוז, ומטרתה פיתוח מנהיגות במערכת הבריאות הציבורית. "חנכתי רבים מאלו שהם היום מנהלי בתי חולים, מנהלי אגפים במשרד הבריאות ובקופות החולים". 

ד"ר חן שפירא ליוותה את הקבוצה שלה גם לשבועיים לימודים בבוסטון כולל בבית הספר לניהול של הארוורד.
מאז פרישתה עבדה בתחילה כמנהלת הרפואית ובהמשך עם הקמת הסטארטאפ כיועצת הרפואית של חברת דוזנטרקס, חברה שעוסקת במתן תרופות יקרות או מסוכנות הניטלות דרך הפה, באמצעות מכשיר ייחודי שפותח. בצורה זו, דר' חן שפירא למדה ללא ספק רבות על איך מתנהל ונבנה סטארטאפ במסגרת זו. "אני חייבת לציין שללא ספק יש שוני ברור בין סטארטאפ, לבין קידום יזמות במערכת הבריאות הציבורית".

קבוצת ענבר ג אשר אותה ליוותה דר' חן שפירא כמנטורית במשך שנתיים
קבוצת ענבר ג אשר אותה ליוותה דר' חן שפירא כמנטורית במשך שנתיים

מה עוד לא ידעתם על פרופ' חן שפירא?

פורום נשים מובילות הוא ארגון ללא מטרות רווח המאגד נשים פורצות דרך מעולמות הבריאות. אנו מאמינות כי בריאות האישה היא אבן יסוד חיונית לחוסן הלאומי, הכלכלי, הבריאותי והחברתי של ישראל.

חברות הפורום, למעלה מ-100 נשים בכירות בתחומן, חולקות חזון משותף: עולם בו נשים מובילות את השיח הבריאותי ומעצבות עתיד בריא יותר לכולנו.

פעילות פורום נשים מובילות משפיעה באופן משמעותי על מערכת הבריאות בישראל, תוך קידום נשים, צמצום פערים וקידום בריאות האישה.

פרופ' חן שפירא קיבלה אות עמית כבוד ממכללת גורדון, יחד עם מולי עדן ומפקד חיל האוויר לשעבר האלוף שקדי.

מוסד הטכניון למחקר ופיתוח בע"מ (TRDF) הוא חברת בת של הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל. TRDF נוסדה בשנת 1952 ומאז משמשת כגשר בין המחקר והידע האקדמי בטכניון לבין הקהילה העסקית והתעשייתית.

כניסה לעולם ההיי טק:

החשיפה הראשונה:

התפקיד של פרופ' חן שפירא (ד"ר חן שפירא) כמנהלת כרמל חשף אותך לשימושים בטכנולוגיות מתקדמות בתחום הרפואי. בית החולים היה חלוץ בהטמעת תיק רפואי ממוחשב, כולל בחדרי ניתוח ובמחלקות טיפול נמרץ.

הניצוץ:

הזדמנות לחיבור בין עולם הרפואה והטכנולוגיה, תוך שימוש בידע הרב שנצבר לאורך השנים, משך אותך לעבר תחום חדשני זה.

הדמויות המרכזיות:

  • ד"ר ליאוניד בקמן: חלוץ בתחום הרפואה הדיגיטלית בישראל, מייסד HEALTHIL, סייע לך להכיר את התחום לעומק.
  • שלומי עוזיאל: שותף להקמת הסטארטאפ.

חזון הקמת סטארטאפ:

הבשלת החזון:

התפתחות הדרגתית לאורך שנים, תוך ניסיון עשיר במערכת הבריאות ותובנות ממערכות בריאות אחרות בעולם.

הצורך היומיומי בבתי החולים:

הניסיון האישי חשף אתגרים רבים שניתן לפתור באמצעות טכנולוגיות חדשניות.

חקר מעמיק:

ראיונות עם מאות רופאים ומנהלי מערכות בריאות בארץ ובחו"ל, זיהוי צרכים אמיתיים ודברים המשפיעים על אופן הטיפול.

התוצאה:

התמקדות בנושא ייחודי ומרכזי שעלה מתוך ראיונות אלו, תוך יצירת פתרון חדשני ורלוונטי.

נקודות עיקריות:

  • חשיפה לטכנולוגיות מתקדמות בעולם הרפואה עוררה עניין ורצון להשפיע.
  • ניסיון רב במערכת הבריאות יצר הבנה עמוקה של הצרכים והאתגרים.
  • שיתוף פעולה עם דמויות מובילות בתחום הרפואה הדיגיטלית.
  • חזון מבוסס מחקר מעמיק וזיהוי צרכים אמיתיים.
  • סטארטאפ המתמקד בפתרון חדשני ורלוונטי בתחום הרפואה הדיגיטלית.
דילוג לתוכן